Ga naar de inhoud
Voetbal

Overmars gaat als technisch directeur bij Antwerp aan de slag

Marc Overmars is de nieuwe technisch directeur van de Belgische voetbalclub Antwerp. De bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag opgestapte directeur voetbalzaken heeft overeenstemming bereikt over een meerjarig contract, zo maakt de huidige nummer 3 van België bekend.

De 48-jarige Overmars moest in februari bij Ajax vertrekken na verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijk personeel van de club uit Amsterdam. Antwerp keerde vijf jaar geleden terug op het hoogste niveau van België en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst.

Overmars ging tijdens een persconferentie niet uitgebreid in op zijn vertrek bij Ajax. "Dat hoofdstuk wil ik snel achter me laten", zei hij. "Dat wil ik hier doen. Het was een heel spijtig vertrek, maar daar moet je doorheen. Je moet verder. Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren."

Resultaten

Eigenaar Paul Gheysens heeft de afgelopen jaren al 70 miljoen euro in Antwerp gestopt. De Belg met een geschat vermogen van bijna 1 miljard euro wil zijn favoriete club naar de eerste landstitel sinds 1957 leiden.

Gheysens ziet in het grensoverschrijdende gedrag van Overmars bij Ajax geen belemmering om de oud-aanvaller naar Antwerp te halen. Hij kijkt vooral naar de resultaten die Ajax onder de vertrokken directeur voetbalzaken heeft geboekt. Overmars werd in 2012 bij Ajax aangesteld als technische baas. Sindsdien maakte de club ruim 350 miljoen euro winst op de transfermarkt.

Antwerp was op zoek naar een nieuwe technische man, na het vertrek van Luciano D’Onofrio vorig jaar.

Bron: ANP