Eredivisie

Feyenoord zonder puntenverlies richting Klassieker tegen Ajax

13 maart 2022 18:52 Aangepast: 13 maart 2022 19:06
Dessers wordt besprongen door Patrik Wålemark en Malacia Beeld © Pro Shots / Stefan Koops

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-2 gewonnen. De Rotterdammers kwamen 1-0 achter, maar herstelden de boel door doelpunten van Luis Sinisterra en goudhaantje Cyriel Dessers. Richting De Klassieker van volgende week tegen Ajax liep de ploeg van trainer Arne Slot dus qua punten geen schade op.

De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd was voor PEC Zwolle. Oussama Darfalou werd goed gelanceerd aan de linkerkant en de aanvaller stormde op Feyenoord-doelman Ofir Marciano af.

De Israëlisch international, die keepte omdat eerste keus Justin Bijlow een voetblessure heeft, redde uitstekend op de inzet van de huurling van Vitesse.

Poeier Van Polen

De Rotterdammers kwamen wel tot elf schoten in de eerste helft, maar niet tot grote of goede kansen. PEC kon daardoor met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

Zwolle-verdediger Bram van Polen haalde verwoestend uit en de bal spatte via de onderkant van de lat achter de doellijn.

Rood?

In de tweede helft greep coach Slot in door Bryan Linssen en Jens Toornstra te brengen. Dat sorteerde meteen effect, want twee minuten later maakte Sinisterra de 1-1. De Colombiaanse aanvaller schoot wat gelukkig raak via PEC-verdediger Yuta Nakayama.

Kort daarna mochten de Zwollenaren niet mopperen dat ze met elf spelers op het veld mochten blijven staan. Verdediger Maikel van der Werff maakte opzettelijk hands, om Linssen een scoringskans te ontnemen. Voor zo'n vergrijp staat normaal gesproken een rode kaart, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof trok slechts geel. Zelfs het Twitter-kanaal van PEC verbaasde zich over die beslissing.

Vuurwerk

Leidsman Van den Kerkhof moest kort daarop de wedstrijd tijdelijk staken, omdat Zwolle-fans een stuk vuurwerk op het veld hadden gegooid, dat vlak achter keeper Marciano ontplofte. De doelman van Feyenoord hield er zelfs een schram op zijn been aan over.

Na een korte afkoelingsperiode kwam Feyenoord als winnaar uit de bus. Cyriel Dessers, weer hij, draaide goed weg en schoot beheerst in de hoek. Het betekende alweer zijn twaalfde van het seizoen en de derde op rij voor de Belgische spits.

Spannend

PEC zette aan voor een slotoffensief, maar er zat niets meer in het vat voor de Zwollenaren. De strijd onder in de Eredivisie blijft daardoor ongemeend spannend. PEC staat laatste, met 20 punten, net zoveel als nummer zeventien Sparta. Willem II en Fortuna Sittard staan daar twee punten boven.

Feyenoord blijft de nummer drie, met 55 punten, zes punten achter nummer twee PSV. Volgende week moeten de Rotterdammers De Klassieker spelen bij Ajax, dat de koploper in de Eredivisie is met 63 punten.

Dan ontbreekt in ieder geval Orkun Kökçü. De middenvelder van Feyenoord is dan geschorst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Kökçü geschorst voor uitduel van Feyenoord met Ajax

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore