Cyste in het hoofd

Ajax steekt Henk de Jong hart onder de riem

11 maart 2022 20:38 Aangepast: 11 maart 2022 20:41
Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Ajax heeft SC Cambuur-trainer Henk de Jong een hart onder de riem gestoken. Erik ten Hag, trainer van de Amsterdammers, overhandigde voor de competitiewedstrijd tussen beide clubs een gesigneerd shirt met de tekst 'Sterkte Henk' erop.

 

De hoofdtrainer van de Friese club uit de Eredivisie kampt met een cyste in het hoofd. De 57-jarige De Jong ontbrak voor de winterstop daarom een tijdje bij Cambuur, maar hij hervatte begin januari zijn werkzaamheden in Leeuwarden. De Jong keerde ook terug op de bank bij de wedstrijden.

Maar hij blijkt te veel fysieke klachten te hebben, waardoor De Jong niet optimaal kan functioneren.

Eind vorig jaar werd de cyste ontdekt. Volgens zijn artsen is een operatie niet nodig. "Hoe vervelend dit ook is, de gezondheid van Henk staat natuurlijk voorop en in goed overleg hebben we besloten dat hij daar nu alle tijd en ruimte voor krijgt", zei algemeen directeur Ard de Graaf afgelopen week.

Miniatuurvoorbeeld
Eredivisie

Cambuur rest van seizoen zonder hoofdtrainer De Jong

Henk de Jong is sinds 2019 opnieuw de hoofdtrainer van Cambuur. Hij was tussen 2010 en 2014 de assistent-trainer in Leeuwarden, tussen 2014 en 2016 was hij ook al eindverantwoordelijke.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore