Premier League

'Pochettino en Ten Hag kandidaten bij Manchester United'

12 maart 2022 16:45 Aangepast: 12 maart 2022 16:51
Pochettino (rechts) in discussie met Messi tijdens de 3-1 nederlaag tegen Real Madrid Beeld © Pro Shots / Panoramic

Mauricio Pochettino is volgens Engelse media weer een stap dichter bij de trainersfunctie van Manchester United gekomen. De huidige coach van Paris Saint-Germain zou namelijk voor zijn ontslag staan in Parijs, na de 3-1 uitschakeling in de Champions League door Real Madrid. De andere naam die maar blijft vallen als nieuwe manager van ManUnited? Die van Ajax-trainer Erik ten Hag.

Pochettino's hoofd ligt al langer op het hakblok in Frankrijk. De 50-jarige Argentijnse trainer ligt nog tot medio 2023 vast bij PSG, maar zou na dit seizoen willen vertrekken.

Er gaan al langer geluiden rond dat hij ongelukkig is bij de Franse club. Zo zou het niet boteren tussen hem en aantal topspelers en met technisch directeur Leonardo.

Madrid

Diezelfde Leonardo nam het deze week nog openlijk op voor Pochettino. Na de 3-1 nederlaag in Madrid, waardoor niet PSG maar Real doorging naar de kwartfinales van de Champions League, nam de kritiek op de Argentijnse coach nog verder toe.

Leonardo haastte zich om te zeggen: "Dit is een tijd om bij elkaar te blijven. Pochettino is nog steeds onderdeel van het project van volgend seizoen. We hoeven het niet over andere zaken te hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

UEFA gaat gedrag eigenaar Paris Saint-Germain onderzoeken

Maar Franse media doen niets liever. Die meldden dat de clubleiding van PSG inmiddels ook uitgekeken is op Pochettino. Paris staat in de competitie een straatlengte voor op de concurrentie, wordt gewoon weer landskampioen, maar is al uitgeschakeld in de Franse beker én nu ook in de Champions League.

Het is al heel lang een absolute droomwens van eigenaar Nasser Al-Khelaïfi om dat miljardenbal nu eindelijk eens te winnen. PSG lukt het steeds maar niet, zoals in 2020 (finale verloren) en vorig seizoen (uitschakeling in de halve finale). Nu gaat ook Pochettino er niet in slagen. De roep om een voortijdig ontslag wordt daarom steeds luider.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Benzema maakt weergaloze comeback Real waar: 3-1

Mocht dat een dezer weken gebeuren, dan kan Pochettino eerder beginnen aan de volgende klus. Volgens Engelse media bestaat er een grote kans dat dat Manchester United wordt.

Engeland

Bij de Red Devils is nu nog de 63-jarige Duitser Ralf Rangnick de hoofdcoach, maar van hem is al heel lang bekend dat hij het maar tot het eind van dit seizoen doet. Rangnick fungeert als interim-trainer, sinds hij het in november overnam van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer.

Manchester United weet dus al een tijdje dat de club na dit seizoen op zoek moet naar een nieuwe manager. Pochettino werkte al eerder in Engeland. In 2013 was hij een seizoen coach bij Southampton, daarna was hij succesvol bij Tottenham Hotspur. Met die club bereikte Pochettino in 2019 de finale van de Champions League, nadat hij met zijn ploeg Ajax had uitgeschakeld in Amsterdam: 2-3.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Ajax-trainer Ten Hag voelt zich klaar voor buitenlandse topclub

In Engeland geldt nog altijd het adagium, dat trainers die de Engelse competitie goed kennen en er goed hebben gepresteerd, een streepje voor hebben op andere coaches. Dat Manchester United Pochettino hoog op het lijstje heeft staan, is daarom niet zo vreemd.

Maar de andere naam die maar blijft vallen - ook deze week weer - is die van Ajax-trainer Erik ten Hag. Engelse media raken niet over hem uitgepraat. Diverse kranten berichten nu weer dat hij 'niet kan wachten' om met de Engelse club in gesprek te gaan.

"Ten Hag wil heel graag om de tafel met Manchester United", valt nu te lezen. Ook zou de Ajax-trainer al Engelse les hebben genomen en zou de selectie van de Red Devils al gevraagd zijn wie ze liever hebben als nieuwe trainer.

Adviserende rol

Het antwoord, volgens de media? De spelers zouden Pochettino hebben gezegd. Maar Rangnick heeft een zwak voor Ten Hag. En dat kan belangrijk zijn, want de Duitser krijgt na dit seizoen een adviserende rol bij United.

“Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik heb gezien hoe Ajax zich heeft ontwikkeld sinds zijn komst", reageerde Rangnick onlangs, toen hem gevraagd werd naar Ten Hag. "Ik weet van het werk dat hij bij Bayern München heeft verricht en het mag duidelijk zijn dat hij een van de topcoaches in Europa is. Maar er zijn er nog wel meer."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Trainer Ten Hag vergelijkt Ajax met 'een ezel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore