Champions League

Benzema maakt weergaloze comeback Real waar: 3-1

09 maart 2022 22:54 Aangepast: 10 maart 2022 11:09
Karim Benzema kan het niet geloven, op de achtergrond baalt Lionel Messi. Beeld © Pro Shots / Sergio Ruiz

Real Madrid heeft zich gisteren in een prachtig voetbalgevecht weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De Koninklijke kwam in eigen huis 0-1 achter, maar knokte zich terug dankzij een weergaloze Karim Benzema en cadeautjes van Paris Saint-Germain.

Real Madrid vloog PSG meteen naar de keel. De Spanjaarden joegen de Fransen fel af en probeerden overduidelijk snel een goal te maken, om de 1-0 nederlaag uit de eerste wedstrijd weg te poetsen.

De Koninklijke hield die aanvallende speelstijl echter maar kort vol. Langzamerhand kreeg Paris de overhand en voetbalden de Fransen makkelijker door Real heen. Dat resulteerde in een paar kansen voor Kylian Mbappé.

Aan de andere was Karim Benzema, de clubtopscorer van de Madrilenen, dicht bij de 1-0. Zijn afstandsschot was prachtig, de redding van Gianluigi Donnarumma ook.

PSG liet in de eerste helft af en toe geweldig spel zien, via met namen Neymar en Lionel Messi. Het duo combineerde er op los, maar wist nog niet voor een goal te zorgen.

Mbappé, natuurlijk ging het weer over hem, toonde waarom Real zo graag de Franse sterspeler wil overnemen van PSG.

De aanvaller ontsnapte aan de Spaanse verdedigers en tekende voor de 0-1. Maar omdat aangever Nuno Mendes buitenspel had gestaan in de opbouw van de aanval, kon de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie niet anders dan de treffer afkeuren.

Mbappé kreeg het Stadion Bernabéu, misschien wel zijn toekomstige thuishaven, alsnog stil. Neymar stuurde zijn ploeggenoot met een prachtpass de diepte in. De Fransman bleef vervolgens heel koel voor doelman Thibaut Courtois.

In de tweede helft zette Real aan, omdat de club goals zocht. Dat bood PSG enorm veel ruimte en kansen voor een tegenstoot.

Die kwamen er ook, volop. Maar Mbappé (opnieuw een goal terecht afgekeurd vanwege buitenspel) zag een geweldige actie niet beloond.

Vervolgens besloot Donnarumma het toch weer spannend te maken. De keeper van PSG speelde een veel te riskante bal voor zijn doel langs en Real pikte op. Uiteraard was Benzema er als de kippen bij om het cadeautje van de Italiaan uit te pakken: 1-1.

Real voelde dat het helemaal terug was in de wedstrijd en zette aan voor het benodigde slotoffensief.

De thuisploeg werd beloond, toen Neymar voorin dom balverlies leed en Luka Modric de kans kreeg Benzema in stelling te brengen. De Fransman verkeert in een bloedvorm en mist nauwelijks: 2-1. 

Meteen na de aftrap bleek PSG nog niet klaar met het weggeven van goals. Marquinhos raakte in paniek en verdedigde in zijn eigen strafschopgebied door het midden uit. Bij de pupillen leer je al dat dat niet verstandig is, maar de Braziliaan deed het toch. Benzema zei: 'bedankt' en maakte zijn hattrick compleet.

Zo plaatste Real Madrid zich ondanks twee keer tegen een 1-0 achterstand te hebben aangekeken voor de kwartfinales van de Champions League.

Paris Saint-Germain leerde een harde les. Je kunt nog zoveel beter zijn, je moet Real Madrid - en zeker Benzema - geen gratis presentjes geven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore