Leeuwin breekt alweer record

Weer mijlpaal voor Vivianne Miedema: betrokken bij 100 goals

07 maart 2022 13:43
Vivianne Miedema in actie. Beeld © ANP

Met haar doelpunt voor Arsenal tegen Birmingham City heeft Oranje-spits Vivianne Miedema historie geschreven. De 25-jarige Miedema is als eerste in de geschiedenis van de Women Super League, de hoogste Engelse vrouwenvoetbalcompetitie, betrokken bij honderd doelpunten.

Met zeventig doelpunten en dertig assists in slechts 83 wedstrijden kan Miedema geweldige cijfers overleggen. De spits blijft maar scoren voor de noord-Londense ploeg, ze heeft dit seizoen in zestien wedstrijden al tien keer het net weten te vinden. Daarnaast heeft ze ook al vijf assists achter haar naam.

Miedema is razend populair in de Engelse hoofdstad. Afgelopen maand was zij een van de belangrijkste sportvrouwen die in London een tijdelijk standbeeld kregen.

Records

De Oranje-Leeuwin weet wat het is om records te breken in Engeland. Vorig seizoen was ze de eerste speelster die vijftig competitiedoelpunten maakte. Een jaar later maakte ze haar honderdste doelpunt voor Arsenal, ook hiermee was zij de eerste.

Ook in het shirt van het Nederlands elftal breekt ze records. Ze was op de Olympische spelen de eerste speelster die acht doelpunten wist te maken. Vier daarvan maakte zij in het doelpuntenfestijn tegen Zambia (10-3).

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore