Ga naar de inhoud
Eredivisie

Bazoer aangevallen door sponsor tijdens Vitesse - PSV

Beeld © Pro Shots

Riechedly Bazoer is drie weken geleden tijdens Vitesse - PSV aangevallen door een sponsor van zijn eigen club Vitesse. Het incident vond plaats tijdens de rust van de wedstrijd die de Eindhovenaren met 0-5 wonnen.

Dat meldt De Gelderlander. In de kleedkamer van Vitesse kleedde Bazoer zich om nadat hij in de rust was gewisseld, toen hij werd aangevallen door een dronken sponsor. Laatstgenoemde was gefrustreerd door het vertoonde spel en drong door tot een plek in de catacomben, die normaal niet toegankelijk is voor publiek.

Algemeen directeur Pascal van Wijk reageert tegenover dezelfde krant: "Immens gênant. We zijn zeer geschokt. Die man is geroyeerd als sponsor. We willen hem hier nooit meer zien". Vitesse heeft excuses aangeboden aan de voetballer. 

Vitesse
Lees meer:
Vitesse - Sparta gestaakt na ongeregeldheden in blessuretijd

Gestaakte wedstrijd tegen Sparta

Gisteren ging er nog meer mis bij Vitesse. Supporters gingen met elkaar op de vuist en één daarvan betrad zelfs het veld. Verder ontplofte er vuurwerk op het veld en werd Sparta-doelman Maduka Okoye geraakt door een plastic beker met bier. Arbiter Rob Dieperink vond het genoeg en besloot de wedsrtrijd te staken, ook nadat Sparta aangaf niet verder te willen spelen.

Voorafgaand aan het duel werd stilgestaan bij de oorlog in Oekraïne. Zelf sprak Vitesse, eigendom van de Rus Valeri Oyf, echter niet van een oorlog, maar legde het de focus op de 'V' van vrede. 

Vitesse
Lees meer:
Vitesse voetbalt voor vrede, maar laat woord oorlog niet vallen