Ga naar de inhoud
'Wedstrijd van de vrede'

Vitesse - Sparta gestaakt na ongeregeldheden in blessuretijd

De wedstrijd tussen Vitesse en Sparta Rotterdam in de eredivisie is in blessuretijd gestaakt. Scheidsrechter Rob Dieperink dirigeerde beide ploegen naar de kleedkamers van het Gelredome nadat doelman Emile Okoye was geraakt door een drinkbeker. De stand op dat moment was 0-1 voor Sparta.

Vlak voor het incident kwam er al een boze supporter van Vitesse het veld op. Okoye werd al eerder tijdens de wedstrijd bekogeld door boze supporters van Vitesse die hem kwalijk namen dat hij tijd rekte.

De tuchtcommissie van de KNVB gaat het incident onderzoeken. Daarna wordt besloten of de wedstrijd alsnog wordt uitgespeeld of dat de tussenstand de eindstand wordt. Ook is er nog de mogelijkheid dat de wedstrijd in zijn geheel wordt overgespeeld.

'Wedstrijd van de vrede'

De wedstrijd tussen Vitesse en Sparta was door de thuisclub uitgeroepen tot 'wedstrijd van de vrede'. De club met een Russische eigenaar wilde zo aandacht vragen voor de oorlog in Oekraïne.

Vitesse
Lees ook:
Vitesse voetbalt voor vrede, maar laat woord oorlog niet vallen

Supporters van Vitesse kwamen twee weken geleden ook al negatief in het nieuws. Voetbalbond KNVB is afgelopen week een vooronderzoek gestart naar het wangedrag van Vitesse-supporters tijdens de uitwedstrijd bij FC Utrecht (1-1) op 20 februari. Toen de wedstrijd in stadion de Galgenwaard bijna een half uur bezig was, werd er met vuurwerk gegooid vanuit het uitvak.

Excuses en 'passende straffen'

Vitesse had dezelfde dag al nadrukkelijk afstand genomen van het gedrag van een deel van de aanhang en excuses aangeboden. De club zei alles in het werk te gaan stellen om de daders te achterhalen en ervoor te zorgen dat ze 'passende straffen' opgelegd krijgen. Eerder dit seizoen speelden zich vergelijkbare ongeregeldheden af bij Vitesse tegen FC Utrecht in Arnhem.