Eredivisie

Go Ahead Eagles stunt met winst op koploper Ajax

27 februari 2022 18:41 Aangepast: 27 februari 2022 19:02
Beeld © Pro Shots

Go Ahead Eagles heeft voor een stunt gezorgd door met 2-1 te winnen van koploper Ajax. De ploeg uit Deventer produceerde in de eerste helft de voorsprong en verdedigde deze succesvol in het tweede bedrijf.

De ploeg van Erik ten Hag kwam na een paar minuten al bijna op voorsprong, maar Davy Klaassen werkte de bal van dichtbij tegen de lat. Hoewel de bezoekers meer druk uitoefenden, kwam Go Ahead Eagles met een gelukje op voorsprong. Inigo Cordoba schoot van twintig meter afstand en zag - in de laatste zonnestralen van de dag - hoe zijn schot via het been van Daley Blind over André Onana in het doel verdween: 1-0. Onana stond onder de lat omdat eerste doelman Remko Pasveer een vinger heeft gebroken.

Als gevolg van de achterstand verloor Ajax aan bravoure en nam Go Ahead het initiatief over, geholpen door het enthousiaste publiek in Deventer, dat een stunt steeds dichterbij voelde komen. Luuk Brouwers was met een knal uit de lucht dicht bij de 2-0, maar Onana lette goed op en keerde het schot. Tegen de intikker van Philippe Rommens was echter niks meer te doen door de goalie. De Adelaarshorst ontplofte en Jochem Kamphuis floot voor de rust.

Ellenlang slotoffensief

Aan het begin van het tweede bedrijf konden beide ploegen weinig creëren, al leek bij Ajax het minste te lukken. In de 64ste minuut dook Steven Berghuis op voor de neus van doelman Andries Noppert en kopte een afvallende bal slim binnen. Dat was het startschot van het slotoffensief van de Amsterdammers dat een half uur duurde. Grote kansen kreeg de regerend kampioen eigenlijk niet. Go Ahead was alleen nog maar bezig om de bezoekers weg te houden van het doel. Zo werd het een spannende tweede helft, maar viel er kwalitatief weinig te genieten. 

De Amsterdammers zetten alles op alles, maar Go Ahead verdedigde met man en macht. Dat bleek genoeg, want na bijna 97 minuten vond Jochem Kamphuis het genoeg. Door het puntenverlies van Ajax, komt nummer twee PSV dichterbij en is de afstand nog slechts twee punten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Veerkrachtig PSV verslaat stug Sparta na prachtgoal Mauro Jr.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore