Ga naar de inhoud
Oorlog in Oekraïne

Dochter Abramovich neemt afstand van Poetin

De Russische miljardair Roman Abramovitsj. Beeld © Getty

De dochter van Roman Abramovich, de steenrijke Russische oligarch die de eigenaar is van de Engelse voetbalclub Chelsea, heeft in een post op Instagram afstand genomen van Vladimir Poetin en de oorlog die de Russische president is gestart in Oekraïne.

Sofia Abramovich (26) geniet bekendheid vanwege haar vader, die al sinds 2003 de eigenaar is van Chelsea. Maar ze is ook een professioneel paardrijdster en vertegenwoordigde Rusland in die hoedanigheid op meerdere evenementen. Op Instagram heeft ze meer dan 34.000 volgers.

'Poetin wil oorlog'

Haar post op de Insta Story's heeft nogal wat stof doen opwaaien. In een plaatje met tekst maakt ze duidelijk, dat in haar ogen niet Rusland, maar alleen Poetin een oorlog met Oekraïne wil.

"De grootste en succesvolste leugen van de propaganda uit Het Kremlin, is dat de meeste Russen Poetin steunen", heeft ze erbij geschreven. Daaronder prijkt een verbodsbord met een afbeelding van Poetin erin.

Vader

Deze post is opvallend, omdat haar vader de naam en reputatie heeft een hechte band met Poetin te onderhouden. Die connectie zorgde in het Engelse parlement al voor vragen of de Rus nog wel eigenaar van Chelsea mag zijn. Chris Bryant van de Labour-partij riep zelfs op om Abramovich te verbannen, gezien zijn relatie met de Russische president.

Roman Abramovich wordt zelden nog gezien bij Chelsea. De Russische miljardair heeft sinds 2018 niet meer de beschikking over een Engels visum en kan daardoor niet meer op en neer reizen naar Engeland zoals hij eerder volop deed.

Sofia's vader heeft nog niet gereageerd op de post van zijn dochter.