Ga naar de inhoud
Arbitragezaak van de baan

Ajax betaalt familie Nouri ruim 7,8 miljoen euro schadevergoeding

Abdelhak Nouri Beeld © ANP

Ajax heeft een schikking getroffen met de familie van Abdelhak Nouri, de speler die op 8 juli 2017 werd getroffen door een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk. Daarbij trad bij Nouri blijvende hersenschade op. De club betaalt de familie Nouri ruim 7,8 miljoen euro schadevergoeding.

De club betaalt naast de schadevergoeding ook onder meer de kosten die gemaakt moeten worden voor de verpleging en verzorging van Nouri. Ajax zal dat blijven doen.

'Leed niet voorbij'

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, zegt op de website van de club dat het goed is dat er overeenstemming is bereikt. "We realiseren ons allemaal dat daarmee het leed voor Abdelhak en zijn naasten niet voorbij is. Het blijft een enorm verdrietige situatie, zo voelen wij dat hier bij Ajax ook."

Ajax
Lees ook:
Ajax draagt tijdens huldiging 34e landstitel op aan Nouri

Van der Sar zegt waardering te hebben voor de manier waarop de familie 'dag en nacht met ontzettend veel liefde en aandacht voor Abdelhak zorgt'. "Als ik bij hem langsga word ik ook altijd met open armen door de familie ontvangen. Dat geldt ook voor andere Ajax-collega’s en dat waarderen wij enorm."

Saamhorigheid en verbroedering

Nouri's vader Mohammed zegt: "De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van zijn verzorging. Dat heeft ons naast alle moeilijke momenten ook heel veel kostbaars opgeleverd. Vooral het besef dat Abdelhak voor veel mensen een verpersoonlijking is van saamhorigheid en verbroedering. Dat is een enorm troostende gedachte."

De familie Nouri had bij de arbitragecommissie van de KNVB een zaak aangespannen toen met de club geen overeenstemming kon worden bereikt. Die zaak is nu van de baan.

Familie
Lees ook:
Familie Nouri spant arbitragezaak aan tegen Ajax om schadevergoeding