Eredivisie

Utrechter Van der Maarel: 'Dit is een schande'

20 februari 2022 19:37 Aangepast: 20 februari 2022 20:34
Mark van der Maarel Beeld © Pro Shots / Erik Pasman

IJskoud en doodziek. Zo omschreef FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel zijn gevoelens na afloop van het duel met Vitesse (1-1). "Dit heeft niets meer met voetbal te maken", zo keek hij bij ESPN terug op de ongeregeldheden op de tribunes, waardoor de wedstrijd twee keer werd onderbroken.

Over het duel was Van der Maarel kort. "Met een man meer geven wij dan ook nog een voorsprong weg. Dat is evenmin te geloven."

Vuurwerk

Na een klein half uur werd er vuurwerk aangestoken in het uitvak van de Galgenwaard. Uiteindelijk werd dit ook op het veld gegooid en richting de aanhang van FC Utrecht.

Scheidsrechter Allard Lindhout legde de wedstrijd voor twintig minuten stil. Op het eind, nadat Vitesse in de slotfase de gelijkmaker forceerde, ging het weer mis.

Supporters gooiden opnieuw vuurwerk op het veld. Niet lang daarna kwamen aanhangers van FC Utrecht op het uitvak afgestormd, waarna de wedstrijd weer werd stilgelegd.

Een groot aantal supporters koos eieren voor hun geld en verliet het stadion vroegtijdig, zodat ze geen last hadden van de ongeregeldheden. Na een korte onderbreking werden de laatste vier minuten uitgespeeld.

"Ik ben er nog beduusd van", vervolgde hij. "Er is van alles gebeurd wat niet had mogen gebeuren. Dit gaat allemaal nergens meer over. Het is een schande."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore