Eredivisie

Feyenoord wint moeizaam maar verdiend van RKC: 0-2

13 februari 2022 16:44 Aangepast: 13 februari 2022 16:55
Jorrit Hendrix (links) en Cyriel Dessers Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Feyenoord blijft in het spoor van PSV, de nummer 2 van de ranglijst, die 1 punt meer heeft. De Rotterdammers wonnen de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk met 0-2.

Bijna de gehele eerste helft bleef het 0-0, maar het was absoluut niet saai. RKC stond met name verdedigend sterk en Feyenoord deed er alles aan om door de Waalwijkse muur heen te breken.

Een geweldige actie van Luis Sinisterra leek de 0-1 in te leiden, maar Orkun Kökçü wist de bal niet in het bijna lege doel te krijgen.

Ook RKC kreeg kansen. Saïd Bakari stond op de rand van het strafschopgebied en stuurde de bal richting de bovenhoek, maar Justin Bijlow wist met een prachtige redding een goal te voorkomen.

Persoonlijke fout

Uiteindelijk was het een persoonlijke fout van RKC-doelman Etienne Vaessen die de 0-1 van Feyenoord inluidde. Hij kwam wild uit, waarna Kökçü de bal in een leeg doel kon schieten.

Na een klein uur zag Feyenoord een doelpunt van Sinisterra afgekeurd worden wegens buitenspel. Tijdens de laatste twintig minuten waren het vooral de Rotterdammers die moesten verdedigen om de gelijkmaker van RKC te voorkomen.

Uiteindelijk trok Feyenoord de wedstrijd definitief naar zich toe, toen er opnieuw werd geklungeld in de defensie van RKC. Jorrit Hendrix maakte zijn eerste voor Feyenoord en besliste de wedstrijd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore