Voetbal

Wedstrijd Go Ahead Eagles - AZ ligt even stil vanwege vuurwerk

13 februari 2022 12:51 Aangepast: 13 februari 2022 16:25

De wedstrijd in de Eredivisie tussen Go Ahead Eagles en AZ heeft een paar minuten stilgelegen vanwege flinke rookontwikkeling. Supporters staken buiten het stadion in Deventer vuurwerk af en de rook waaide via de open hoeken van de Adelaarshorst het veld over. Het leidde tijdelijk tot slecht zicht voor de spelers.

Scheidsrechter Marc Nagtegaal besloot de wedstrijd even stil te leggen. Na een paar minuten oponthoud ging het duel weer verder.

De wedstrijd in Deventer zou eigenlijk om 16.45 uur beginnen, maar werd op last van de burgemeester vervroegd naar 12.15 uur vanwege de protestmars van supporters van Go Ahead Eagles door de stad. Zij lieten zo hun onvrede blijken over de huidige beperkingen wat betreft stadionbezoek. Dat deden ze in de openingsfase van de wedstrijd ook door vuurwerk af te steken buiten de Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles mocht zondag voor het eerst in ruim drie maanden weer publiek ontvangen. Vanwege de coronamaatregelen bleven de stadions geruime tijd leeg. Clubs mogen nu een derde van de capaciteit van hun stadions gebruiken, al lijkt het erop dat het kabinet op korte termijn toestemming gaat geven om de stadions weer volledig te openen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore