KNVB Beker

AZ overklast RKC en bekert door

09 februari 2022 20:54 Aangepast: 09 februari 2022 21:09
Pavlidis en De Wit vieren een treffer Beeld © Pro Shots / Marcel van Dorst

Het bekersprookje van RKC Waalwijk is door AZ met een klap beëindigd. De Alkmaarders waren met 0-4 veel te sterk voor de Brabanders en zij plaatsten zich dan ook voor de halve finale.

Een echte wedstrijd was het nooit. Met de rust stond het al 0-3 voor AZ.

RKC-trainer Joseph Oosting had voor het duel al aangegeven, niet in de sterkste opstelling te gaan spelen. "We hebben in de voorbereiding besproken dat iedereen speeltijd krijgt, ook in de beker", vertelde de coach.

Uitblinker Clasie

AZ profiteerde al na een kleine tien minuten. RKC-doelman Issam El Maach zocht voetballend een uitweg onder de druk van de Alkmaarders vandaan, maar verkeek zich op Jordi Clasie, die Dani de Wit in staat stelde de 0-1 binnen te schieten.

Na dat doelpunt was RKC wakker. Met levensgrote kansen voor Lennerd Daneels en Iliass Bel Hassani leek het alsof de gelijkmaker er zou komen, maar AZ hield stand.

Ajax of PSV

Niet veel later lag ook de 0-2 in het netje. Vangelis Pavlidis was de doelpuntenmaker. Via een feilloze strafschop schoot Jesper Karlsson de wedstrijd al na een half uur in het slot: 0-3.

Zakaria Aboukhlal zorgde, na een geweldige assist van Clasie, voor de 0-4 eindstand.

Zaterdagavond vindt de loting voor de halve finale plaats. AZ zou PSV of Ajax kunnen treffen. De Alkmaarders spelen in ieder geval in eigen huis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore