'Pas na mail aan personeel'

Van der Sar wist niet van seksueel grensoverschrijdend gedrag Overmars

08 februari 2022 18:45 Aangepast: 08 februari 2022 22:00

Edwin van der Sar wist niet dat Marc Overmars zich gedurende een langere periode heeft schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag bij Ajax. Dat laat de algemeen directeur van de landskampioen desgevraagd weten aan het ANP.

Van der Sar kreeg de afgelopen dagen veel verzoeken van de media om zich uit te spreken over het vertrek van de directeur voetbalzaken. Hij verwees steeds naar zijn uitspraken die zondag in het persbericht over het vertrek van Overmars bij Ajax stonden.

Maar de algemeen directeur wil desgevraagd wel kwijt dat hij niet op de hoogte was van het seksueel grensoverschrijdende gedrag van Overmars.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax start tuchtprocedure naar aanleiding van Overmars-zaak

Van der Sar hoorde pas van het seksueel overschrijdende gedrag van Overmars nadat hij op 25 januari een mail naar alle werknemers van Ajax had verstuurd.

Daarin wees hij iedereen op de aanwezigheid van de vertrouwenspersonen met wie ze klachten over de veiligheid op de werkvloer kunnen bespreken. De bewuste mail volgde na onthullingen overs seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het televisieprogramma The Voice of Holland.

Clubcultuur

NRC deed al sinds december onderzoek naar machtsmisbruik op de werkvloer bij Ajax, na een tip over mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Overmars.

Volgens de krant kon het grensoverschrijdende gedrag van de vertrokken directeur voetbalzaken gedijen binnen de cultuur van de club. Het NRC concludeerde dat op basis van uitgebreid onderzoek en gesprekken met elf vrouwen die anoniem willen blijven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Geilneef' Overmars 'drong zich op' aan vrouwen bij Ajax

Overmars zou zich schuldig hebben gemaakt aan 'stalkingachtig’ gedrag tegenover vrouwelijke medewerkers van de club. Hij zou ook dickpics, foto’s van zijn geslachtsdeel, hebben verstuurd. Ajax maakte zondagavond laat bekend dat de directeur voetbalzaken per direct bij de koploper van de Eredivisie is vertrokken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore