Voetbal

Feyenoord mist tegen Sparta positief geteste aanvaller Nelson

04 februari 2022 14:52 Aangepast: 04 februari 2022 15:14

Feyenoord mist in de stadsderby tegen Sparta aanvaller Reiss Nelson. Trainer Arne Slot zei op zijn persconferentie dat de 22-jarige Engelsman vrijdag naar huis moest na een positieve test op het coronavirus. Nelson verscheen op de club met klachten en werd gelijk getest. Het is volgens Slot afwachten of hij andere spelers heeft besmet. Zaterdag volgt een nieuwe testronde voor de wedstrijd van zondag.

Nelson had in de laatste Eredivisiewedstrijd tegen NEC nog een basisplaats.

Ook winteraanwinst Philippe Sandler is tegen Sparta niet beschikbaar. De 24-jarige verdediger heeft nog tijd nodig om wedstrijdfit te worden. Slot maakte wel bekend dat de van Manchester City overgekomen Sandler op een inschrijving voor de Conference League kan rekenen. Dat geldt ook voor de in de winter aangetrokken Jorrit Hendrix en Patrik Wålemark. De nieuwe Amerikaanse middenvelder Cole Bassett zal in dat Europese toernooi niet gaan spelen.

Transferperiode

Gezien het beperkte financiële budget dat Feyenoord heeft, zegt Slot tevreden te zijn over de afgelopen transferperiode. "Alhoewel het geen geheim is dat we Joey Veerman heel graag wilden hebben." Hij koos uiteindelijk voor concurrent PSV. "Dus dat was jammer. Maar ik denk dat wij daar heel goed op geanticipeerd hebben door Wålemark aan te trekken, wat ook een creatieve speler is. Weliswaar een iets andere positie, maar ook een speler die kansen kan creëren voor zijn team en goals kan maken. We hadden de ruimte om eenmalig een wat grotere transfersom uit te geven. "

Wålemark, een 20-jarige Zweedse buitenspeler, kwam over van BK Häcken uit Göteborg en tekende een contract voor 4,5 jaar.

Feyenoord staat bij de hervatting van de Eredivisie na de interlandbreak derde. Sparta, zondag om 12.15 uur in De Kuip de tegenstander, staat zestiende.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore