Ga naar de inhoud
Eredivisie

Slot naar Eindhoven? 'Feyenoord kan niet tippen aan PSV'

Arne Slot op de bank bij Feyenoord in de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd bij PSV dit seizoen Beeld © Pro Shots / Marcel van Dorst

PSV moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Roger Schmidt heeft aangekondigd na dit seizoen te stoppen in Eindhoven. De carrousel met namen van opvolgers draait op volle toeren. Eentje wordt niet vaak genoemd, maar zou wel benaderd moeten worden door de Brabanders.

Althans, dat vindt oud-prof en voetbalanalist Simon Cziommer.

"Ik meen het serieus", zegt Cziommer bij ESPN. "De één na beste trainer in Nederland op dit moment, na Erik ten Hag, is Arne Slot. Waarom moet PSV er niet alles aan doen om deze trainer in te lijven? Het is toch ook een stap voor hem? Ander budget, ander team en Champions League-voetbal. Hij presteert toch fantastisch?"

Cziommer, ook werkzaam als zaakwaarnemer, denkt dat Slot zich geen zorgen hoeft te maken over de schade die zo'n stap zal toebrengen aan zijn imago. Feyenoord-fans lopen namelijk weg met de coach, die goed presteert in Rotterdam. Zij zullen hem een overgang naar een rivaal en concurrent niet in dank afnemen.

"Die heeft hij ook opgegeven toen hij bij AZ vertelde dat hij naar Feyenoord ging. Het is voor hem echt een stap. Feyenoord kan op dit moment niet tippen aan PSV, qua prestaties in de laatste jaren."

Opvolger
Lees meer
Opvolger Schmidt bij PSV: Fraser, Koeman of Cocu?

Bij RTV Rijnmond zegt Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, dat Amsterdam en Eindhoven 'geen kans hebben'.