Eredivisie

Nederlandse keeper kon gestolen auto 'terugkopen bij maffia'

02 februari 2022 17:20 Aangepast: 02 februari 2022 17:30
Andries Noppert Beeld © Pro Shots / Niels Boersema

Andries Noppert kan wel eens de nieuwe nummer één van Go Ahead Eagles worden. De 27-jarige keeper is na het vertrek van doelman Warner Hahn opgeschoven in de pikorde. Schrikken van een fikse concurrentiestrijd zal hij niet snel doen, want de geboren Fries heeft voor hetere vuren gestaan...

Noppert, die anderhalf jaar voor het Italiaanse Foggia speelde, doet bij ESPN zijn bijzondere verhaal over zijn avonturen in de laars van Europa.

"Ik kocht een auto in Nederland. Die heb ik drie weken kunnen rijden, voordat hij gestolen werd. Vervolgens kon ik 'm terugkopen bij de maffia. Mijn eigen auto, ja. Maar ze hadden die auto al helemaal gestript. Dat is dus een verzekeringskwestie geworden."

Daar bleef het niet bij. Noppert was ook zijn leven niet zeker in Zuid-Italië. "Als we verloren hadden, dan kon je de stad niet in. Je werd opgewacht, je banden werden lek gestoken, brandbommen in je achtertuin."

Noppert keerde in 2019 terug naar Nederland. Toch kijkt de keeper met een bepaalde voldoening terug op zijn belevenissen bij Foggia. "Het leefde daar enorm. De passie, hoe de mensen ervoor leven. Dat is wel anders daar, dan hier. Wel mooi."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore