Voetbal

ManUnited-aanvaller Greenwood beschuldigd van geweld en misbruik

30 januari 2022 11:06 Aangepast: 30 januari 2022 13:34

De Engelse voetballer Mason Greenwood van Manchester United wordt door zijn vriendin beschuldigd van huiselijk geweld en seksueel misbruik. De vrouw, Harriet Robson, deelde via Instagram foto's van blauwe plekken en verwondingen op haar lichaam die volgens haar door Greenwood zijn ontstaan. Ze publiceerde ook een opgenomen spraakbericht, waarin te horen is dat Greenwood haar min of meer dwingt tot seks. "Aan iedereen die wil weten wat Mason Greenwood met me doet", schreef Robson erbij.

Manchester United reageerde in Engelse media met een korte verklaring. "We zijn op de hoogte van afbeeldingen en beschuldigingen die op sociale media circuleren. We geven verder geen commentaar totdat de feiten zijn vastgesteld. Manchester United keurt geen enkele vorm van geweld goed."

De 20-jarige Greenwood komt uit de jeugdopleiding van Manchester United en is dit seizoen een vaste waarde in de hoofdmacht. De aanvaller debuteerde in september 2020 in de nationale ploeg van Engeland. Enkele dagen na zijn debuut overtrad hij de coronaregels door samen met Phil Foden in Reykjavik enkele vrouwen mee te nemen naar hun hotelkamer. Bondscoach Gareth Southgate stuurde de twee jonge internationals daarop terug naar huis. Greenwood miste afgelopen zomer het EK vanwege een blessure.

Vanwege de WK-kwalificatiewedstrijden buiten Europa ligt de Premier League dit weekeinde stil. Manchester United speelt vrijdag in de FA Cup tegen Middlesbrough.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore