Voetbal

Coronaregels overtreden in eerste divisie en bij EK futsal

28 januari 2022 22:57

Zowel bij het duel tussen TOP Oss en FC Den Bosch als bij het EK futsal zijn vrijdagavond de nieuwe coronaregels niet helemaal nageleefd. Bij de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie hielden tientallen fans van de thuisploeg geen 1,5 meter afstand.

De duels tussen de zaalvoetballers van Nederland en Servië en Portugal en Oekraïne waren een paar minuten later dan het afgesproken tijdstip van 22.00 uur afgelopen.

De Eredivisie ligt dit weekeinde stil vanwege de vele interlands buiten Europa. Clubs uit de Keuken Kampioen Divisie mogen hun stadions voor het eerst na ruim twee manden al wel voor een derde vullen. Bezoekers moeten verspreid door het stadion zitten en 1,5 meter afstand houden. Ze moeten ook in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs.

Tientallen fans van TOP Oss stonden tijdens het duel met FC Den Bosch dicht bijeen achter een van beide doelen. De wedstrijden op het EK futsal waren slechts een paar minuten na het afgesproken tijdstip van 22.00 uur afgelopen. Na tienen mogen in Nederland geen bezoekers meer in een stadion of schouwburg of theater zitten.

Zaterdag en zondag staan er nog vijf duels in de Keuken Kampioen Divisie op het programma.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore