Voetbal

Bondscoach zaalvoetballers spreekt van gemiste kans

28 januari 2022 22:58

Bondscoach Max Tjaden van de zaalvoetballers sprak van een gemiste kans bij de nederlaag van de Nederland tegen Servië (2-3). Oranje greep door de nederlaag naast een ticket voor de kwartfinales van het EK futsal in eigen land. "Als er een dag was dat we ze konden pakken, was dat vandaag", zei de coach bij de NOS. "Dit is niet fijn."

De bondscoach zag hoe zijn voetballers de eerste helft goed op voorsprong kwamen en in de tweede helft zelfs "een beetje gelukkig op 2-0". "Iedereen was superblij en we dachten dat we minimaal een gelijkspel konden halen", zei hij. "En dan gebeuren er wat dingetjes en staan we binnen no time op 2-3."

Volgens Tjaden zat het verschil tussen de teams in kleine dingen. "Als je ziet hoe de doelpunten vallen. Wij hebben de bal en verliezen die en zij staan dan ineens met twee tegen één of zelfs drie tegen één. Die dingen kunnen bepalend zijn in zaalvoetbal."

Bij doelman Kuijk overheerste vlak na afloop vooral ongeloof. "We waren er zo dicht bij. Ik kan het nog niet geloven. We gaven zo snel die voorsprong weg", zei de doelman bij de NOS. Met enkele goede reddingen hield hij nog de voorsprong vast voor Oranje. "Ik had het ons zo gegund, we hebben zo hard gewerkt met z'n allen. Ik ben enorm trots op die jongens, maar we staan nu met lege handen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore