Ga naar de inhoud
Voetbal

Onderzoek naar financieel beleid van oude bestuur Barcelona

Het Spaanse Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar het vorige bestuur van FC Barcelona, dat onder leiding stond van voorzitter Josep Maria Bartomeu. Duidelijk moet worden of de oude beleidsmakers van de club zich aan de financiële regels hebben gehouden.

Het OM is in actie gekomen na een klacht van Joan Laporta. De huidige voorzitter van Barcelona heeft het financiële beleid van zijn voorgangers laten analyseren.

Barcelona kampte met een schuld van 1,35 miljard euro toen Laporta vorig jaar maart tot nieuwe voorzitter werd benoemd. Een half jaar eerder stapte Bartomeu op onder druk van veel supporters, die hem onder meer verweten dat hij geen goede relatie onderhield met Lionel Messi. Onder leiding van Bartomeu gaf Barcelona veel geld uit aan voetballers die hun enorme transferbedrag niet wisten waar te maken.

Barcelona is, bij gebrek aan financiële middelen, bezig aan een tegenvallend seizoen. De club werd al uitgeschakeld in de Champions League en in het nationale bekertoernooi. De ploeg van de Oranje-internationals Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong staat in de Spaanse competitie op de vijfde plaats.

Bron: ANP