Voetbal

PSV geeft supporters de keuze: thuisduel met AZ of Heerenveen

28 januari 2022 15:35

De seizoenkaarthouders van PSV krijgen de keuze welke thuiswedstrijd ze volgende maand willen bezoeken: tegen AZ of tegen sc Heerenveen. PSV mag slechts een derde van de capaciteit van het Philips-stadion gebruiken, wat neerkomt op een kleine 12.000 bezoekers. Om de beschikbare plekken zo eerlijk mogelijk te verdelen onder de seizoenkaarthouders, kunnen die vanaf dinsdag voor een van de twee komende thuiswedstrijden een toegangskaart downloaden.

PSV ontvangt AZ volgende week zaterdag (5 februari) en twee weken later, op zondag 20 februari, komt Heerenveen naar Eindhoven. De huidige nummer 2 van de Eredivisie had voor dit seizoen zo'n 28.000 seizoenkaarten verkocht. Sinds begin november moesten de clubs echter weer in lege stadions voetballen vanwege de coronamaatregelen. Het kabinet besloot deze week dat publiek weer is toegestaan bij sportwedstrijden, maar dat voorlopig slechts een derde van de stadioncapaciteit gebruikt kan worden. De clubs eisten tevergeefs dat ze minimaal twee derde van hun stadions mogen vullen.

PSV speelt op 8 februari ook een thuiswedstrijd in de kwartfinales van het bekertoernooi, tegen NAC Breda. Seizoenkaarthouders krijgen als eerste de mogelijkheid om een ticket te bestellen voor hun vaste plek. De bezoekers moeten allemaal onderling wel minimaal 1,5 meter afstand houden en iedereen van 13 jaar en ouder heeft een coronatoegangsbewijs nodig om het stadion in te komen.

De Eindhovense ploeg speelt op donderdag 17 februari in de Conference League thuis tegen Maccabi Tel Aviv. Die wedstrijd staat voor 21.00 uur op het programma en dat betekent dat PSV in principe geen fans kan toelaten, want stadionbezoek is voorlopig tot slechts 22.00 uur toegestaan.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore