Voetbal

Voetbalclubs hopen met oproepen de 1,5 meter afstand te bewaren

28 januari 2022 14:39

Met oproepen via de stadionspeaker, afgeplakte stoeltjes en "preventieve communicatie" hopen de voetbalclubs uit de Keuken Kampioen Divisie deze speelronde te zorgen voor voldoende afstand tussen de toeschouwers op de tribunes. Voor het eerst in ruim twee maanden is weer publiek welkom in de stadions. De bezoekers moeten onderling wel 1,5 meter afstand houden, maar vorig jaar bleek dat heel wat voetbalfans zich daar niet aan hielden.

"We zetten stewards in om dit in de gaten te houden", zegt een woordvoerster van TOP Oss, dat vrijdagavond FC Den Bosch ontvangt. De Brabantse derby in het Frans Heesen-stadion wordt de eerste Nederlandse voetbalwedstrijd sinds begin november met publiek. TOP Oss ontvangt 1500 bezoekers. "We zijn helemaal uitverkocht, althans: we mogen niet meer mensen toelaten vanwege het maximum van één derde van de capaciteit." De bezoekers krijgen bij de ingang van het stadion te horen dat ze 1,5 meter afstand moeten houden. "En de stadionspeaker gaat dit ook omroepen als dat nodig is."

Bij Excelsior, dat zaterdag FC Emmen ontvangt, zijn stickers geplakt op de ongeveer 1400 stoelen die gebruikt mogen worden. Almere City FC doet aan "preventieve communicatie" om de 1500 bezoekers bij de thuiswedstrijd tegen Telstar zoveel mogelijk uit elkaar te houden.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore