Voetbal

Brazilië speelt in chaotisch duel gelijk tegen Ecuador

28 januari 2022 02:15

In een bijzonder chaotisch duel heeft Brazilië in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal gelijkgespeeld bij Ecuador. In Quito werd het 1-1, in een duel waarin al in de openingsfase twee rode kaarten werden uitgedeeld door de Colombiaanse scheidsrechter Wilmar Roldán. Brazilië is al geplaatst voor de eindronde in Qatar.

Tot twee keer toe werd bovendien een strafschop voor Ecuador op advies van de videoscheidsrechter teruggedraaid. Daarnaast kreeg de Braziliaanse doelman Alisson twee keer de rode kaart, maar ook dat werd op voorspraak van de VAR beide keren tenietgedaan.

Na 20 minuten stonden beide teams al met tien man in het veld. Eerst kon doelman Alexander Domínguez van Ecuador vertrekken, nadat hij bij een onbezonnen uithaal de bal miste en het hoofd van Matheus Cunha raakte. Even later zat het er ook op voor de Braziliaan Emerson Royal, die in korte tijd twee keer de gele kaart kreeg.

Weer enkele minuten later leek het duel eveneens voorbij voor Alisson. De keeper van Liverpool kreeg wegens gevaarlijk spel eveneens rood, maar nadat de scheidsrechter na minutenlang protest langs de kant de beelden nog eens ging bekijken werd die straf omgezet in geel. In blessuretijd moest Alisson aanvankelijk opnieuw vertrekken, na een botsing met Ayrton Preciado. Opnieuw ontsnapte hij met behulp van de VAR en ging ook de aanvankelijk toegekende penalty niet door.

Brazilië was al op voorsprong gekomen toen iedereen nog van de partij was. Al na 6 minuten scoorde Casemiro. De speler van Real Madrid slaagde er in de bal van dichtbij over de doellijn te werken. Félix Torres kopte een kwartier voor tijd de gelijkmaker in.

Ajacied Antony viel na iets meer dan een uur in bij Brazilië. Neymar ontbrak. De sterspeler is al enige tijd geblesseerd.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore