Voetbal

Haller en Sangaré klaar in Afrika Cup na verlies tegen Egypte

26 januari 2022 20:18

Middenvelder Ibrahim Sangaré (PSV) en aanvaller Sébastien Haller (Ajax) zijn klaar in de Afrika Cup. Het duo werd met Ivoorkust in Kameroen uitgeschakeld in de achtste finales. Egypte zegevierde na strafschoppen: 5-4. Na de verlenging was de stand 0-0. Namens Ivoorkust miste Eric Bailly. Aanvoerder Mohamed Salah (Liverpool) schoot zijn land naar de laatste acht. Daarin is zondag Marokko de tegenstander.

De eerste grote kans in Douala was voor Egypte. Een schot van Omar Marmoush belandde op de lat. Na een halfuur moest Ivoorkust verder zonder Franck Kessié. De middenvelder van AC Milan moest door een blessure de strijd staken.

Namens Ivoorkust lieten Sangaré en Haller zich gelden in aanvallend opzicht. Doelman Mohamed Al-Shenawi keerde eerst een fraaie omhaal van Sangaré en stopte vlak voor rust een schot van Haller.

Uitblinker

Ook na de pauze waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Al-Shenawi tikte bekwaam een kopbal van Haller over de lat en invaller Trezeguet schoot namens Egypte de bal voorlangs. In de slotfase van de reguliere speeltijd moest ook doelman Al-Shenawi met een blessure naar de kant. Zijn vervanger Mohamed Abou Gabal verrichtte in de verlenging een schitterende redding op een uithaal van Sangaré, die tot de uitblinkers behoorde.

De PSV-middenvelder benutte nadien ook een strafschop in de reeks. Haller mocht geen penalty meer nemen, omdat hij in de verlenging was gewisseld.

Mali speelt woensdagavond in Limbé nog tegen Equatoriaal-Guinea. Dat is de laatste wedstrijd in de achtste finales.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore