Voetbal

PSV gaat samenwerken met Mexicaanse club Chivas Guadalajara

26 januari 2022 17:52

PSV heeft een samenwerkingsverband afgesloten met de Mexicaanse topclub Chivas Guadalajara. Beide clubs zetten de komende jaren in op kennisdeling en versterking van hun positie in het internationale voetbal. Er gaan onder meer uitwisselingsprogramma’s plaatsvinden tussen coaches, opleiders en mogelijk (jeugd)teams en spelers.

"Binnen onze visie speelt internationalisering een grote rol. Deze samenwerking is een direct uitvloeisel hiervan. We willen PSV wereldwijd op de kaart zetten" zegt algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV. "Chivas is een club van statuur en geniet enorm veel populariteit in Midden-Amerika. Wij zijn ervan overtuigd dat we middels deze samenwerking een groter potentieel kunnen nastreven."

PSV verwacht onder meer te profiteren van de invloed die de Mexicaanse topclub in Latijns-Amerika heeft. "Chivas is een club met een enorme populariteit. Met in totaal ruim 40 miljoen fans in Mexico en de Verenigde Staten heeft de club een gigantische achterban. Met die supporters komt PSV nu direct of indirect in contact en dat versterkt de internationale positie van de club enorm."

PSV heeft zich in de zoektocht naar een internationale partner met nadruk gericht op Mexico. De club onderhoudt warme banden met het land. Sinds 2006 stonden er meerdere grote voetballers uit Mexico onder contract in Eindhoven: Carlos Salcido, Maza Rodriguez, Andrés Guardado, Héctor Moreno, Hirving Lozano en Érick Gutiérrez.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore