Voetbal

Veerman vervult droom overleden vriend met FC Utrecht-transfer

26 januari 2022 13:28 Aangepast: 26 januari 2022 13:57
Beeld © Pro Shots

Henk Veerman verruilt FC Utrecht voor sc Heerenveen en lost daarmee een belofte in die hij jaren geleden maakte aan de familie van zijn beste vriend Jan Schilder. Samen speelden ze in de jeugd van FC Volendam.

Schilder, groot fan van FC Utrecht, beroofde zichzelf van het leven toen hij besefte dat hij zijn droom - het profvoetbal - niet zou halen. Veerman kwam destijds in gesprek met vader Kees Schilder, zo vertelde hij in 2013 aan het Noordhollands Dagblad.

Belofte

"Jan had altijd een mening, ook op het voetbalveld. Dat botste met trainers en zo viel zijn droom om prof te worden in duigen. Daar zat hij mee en daar had ik het over met zijn vader Kees. Die zei: 'Het zat in zijn kop, dat Jan geen prof meer kon worden. Toen zei ik: 'Onzin, dat kan zelfs ik nog redden, dus hij kon het ook'. Maar ik speelde bij de zondagamateurs, dus Kees zei: 'Dat red je nooit'. Toen heb ik Kees beloofd om een serieuze poging te gaan wagen."

Nu heeft Veerman het dus geschopt tot het profvoetbal én de favoriete club van Jan Schilder: FC Utrecht. Zijn droom is werkelijkheid geworden. De Domstedelingen nemen hem voor 350.000 euro over van de Friezen en leggen de spits voor 2,5 jaar vast. Heerenveen heeft al een vervanger binnen: Sydney van Hooijdonk komt op huurbasis naar de club. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Aanvaller Van Hooijdonk op huurbasis naar sc Heerenveen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore