Voetbal

PSV hoopt dat kabinet alsnog toestaat dat stadions voller mogen

25 januari 2022 21:11

PSV hoopt dat het kabinet alsnog gehoor geeft aan de oproep van alle clubs uit het betaalde voetbal om stadions voor minimaal twee derde te vullen. Dat laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten na de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over soepelere coronaregels.

Clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie mogen hun stadions voor een derde met supporters vullen. De profclubs hadden erop gerekend dat ze minimaal twee derde van de capaciteit van de stadions weer mochten gebruiken. Ze hebben woensdag een spoedvergadering gepland, waarbij ook vertegenwoordigers van de Eredivisie CV (ECV) en Coöperatie Eerste Divisie (CED) aanschuiven.

"PSV hoopt dat het kabinet alsnog gehoor geeft aan de oproep die het betaald voetbal maandagavond deed", doelt Gerbrands op een gemeenschappelijk statement om de stadions minimaal voor tweede derde met fans te vullen. "Bij PSV overheerst een dubbel gevoel over de versoepelingen die het kabinet dinsdagavond bekendmaakte", stelt de directeur van PSV. "Enerzijds zijn we blij dat we binnenkort een deel van onze supporters weer kunnen verwelkomen. Anderzijds is dit een oplossing zonder perspectief."

Teleurstellend

"Wij zijn door de beslissing van het kabinet genoodzaakt om supporters teleur te stellen, zonder dat we de reden daarvan goed kunnen uitleggen", stelt Gerbrands. "Daarnaast kost het ons per wedstrijd tonnen aan inkomsten. Het betaald voetbal heeft in een eerder stadium van de crisis aangetoond zich constructief op te stellen. Wij zijn onderdeel van de oplossing, niet van het probleem. Een minimale bezettingsgraad van twee derde van het stadion kunnen wij veilig en verantwoord organiseren."

Algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ is ook zwaar teleurgesteld in de beslissing om de capaciteit van de stadions voor een derde te gebruiken. "Wij hebben aangetoond veilig en verantwoord een hogere bezettingsgraad aan te kunnen", zegt hij. "Dan is het zeer teleurstellend dat het kabinet geen gehoor geeft aan de oproep van de clubs en het betaald voetbal om met minimaal twee derde van de capaciteit te beginnen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore