Voetbal

SC Heerenveen neemt per direct afscheid van trainer Jansen

24 januari 2022 20:51 Aangepast: 25 januari 2022 12:15

SC Heerenveen heeft trainer Johnny Jansen per direct ontslagen. De leiding van de club uit Friesland houdt de coach verantwoordelijk voor een serie matige resultaten dit seizoen. "Het spelbeeld van de laatste wedstrijden gaf te weinig vertrouwen voor verbetering en heeft de club doen besluiten om de samenwerking per direct te beëindigen", meldt de Friese Eredivisieclub.

Heerenveen verloor zaterdag in eigen stadion van PEC Zwolle (0-1), de hekkensluiter van de Eredivisie. De club zakte naar de tiende plaats. Go Ahead Eagles schakelde de ploeg van Jansen afgelopen dinsdag uit in het bekertoernooi. Jansen was aan zijn derde seizoen bezig als hoofdtrainer.

"Dit zijn harde en moeilijke keuzes om te moeten maken", zegt technisch manager Ferry de Haan. "Johnny is een echte clubman en heeft in verschillende functies ontzettend veel voor sc Heerenveen betekend. Dat maakt deze keuze nog lastiger. We beraden ons nu op de opvolging en hopen hier snel duidelijkheid over te kunnen geven."

De 46-jarige Jansen speelde in zijn carrière als voetballer één duel in het eerste elftal van Heerenveen. Hij was tussen 2000 en 2014 jeugdtrainer bij de club uit zijn geboorteplaats. Daarna werd hij benoemd als assistent-trainer. Jansen verving in het voorjaar van 2019 de ontslagen hoofdtrainer Jan Olde Riekerink. Onder leiding van Jansen eindigde Heerenveen de afgelopen seizoenen als tiende en twaalfde in de Eredivisie.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore