Voetbal

Ruime zege Paris Saint-Germain op Reims bij terugkeer Messi

23 januari 2022 22:44

Paris Saint-Germain heeft de koppositie in de Franse competitie geconsolideerd. De ploeg van coach Mauricio Pochettino won in eigen huis met 4-0 van Stade Reims. Lionel Messi viel na ruim een uur in. De Argentijn, hersteld van een besmetting met het coronavirus, speelde zijn eerste minuten van het jaar. PSG behield door de zege 11 punten voorsprong op nummer 2 Nice, dat eerder op de dag met 2-0 won bij Metz.

Marco Verratti had vierenhalf jaar geen doelpunt gemaakt voor PSG, maar tegen Stade Reims scoorde hij zowaar. De Italiaanse middenvelder zette op slag van rust met een harde uithaal met links zijn ploeg op voorsprong.

In de tweede helft begon het steeds beter te draaien bij de Parijzenaars. Vlak voordat Messi in het veld kwam, maakte Sergio Ramos de 2-0. De Argentijnse dribbelaar stond koud binnen de lijnen, of hij gaf al een tikkie opzij aan Verratti, die de bal vervolgens via de Belgische verdediger Wout Faes in het doel krulde: 3-0. Danilo Pereira bracht de vierde treffer op zijn naam. Een goal van Mauro Icardi in de slotfase werd nog afgekeurd.

De Nederlander Xavi Simons bleef de hele wedstrijd op de bank bij PSG. Georginio Wijnaldum ontbrak wegens een blessure.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore