Voetbal

Ajax-trainer Ten Hag: ik twijfelde natuurlijk ook bij de treffer

23 januari 2022 17:54

Erik ten Hag hield er zondag ook rekening mee dat het doelpunt van Noussair Mazraoui bij PSV afgekeurd zou worden. De trainer van Ajax stond niet ver bij Daley Blind vandaan toen de verdediger de bal in de 74e minuut over de zijlijn leek te spelen. De aanval mocht doorgaan en Mazraoui scoorde. Ook de videoscheidsrechter kon niet beoordelen of de bal volledig over de lijn was geweest.

"Ik twijfelde natuurlijk ook. Je ziet de bal wat hoog opkomen. Dan is het heel moeilijk als je niet exact op de lijn staat, dan kun je moeilijk beoordelen of de bal helemaal uit is of niet", aldus Ten Hag, die zei af te moeten gaan op het oordeel van de arbitrage.

"Het zou ook zonde zijn als het doelpunt was afgekeurd, het was een hele mooie aanval", vervolgde de trainer, die net als doelpuntenmaker Mazraoui moest denken aan het doelpunt dat Dusan Tadic een kleine drie jaar geleden in de Champions League tegen Real Madrid maakte. "Dat is iets wat direct ook in mij opkwam. Het was ongeveer zo'n zelfde moment." In Madrid wist Mazraoui de bal destijds net wel of net niet binnen te houden. Ook daar keurde de videoscheidsrechter de treffer niet af.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore