Voetbal

NEC hoopt in kwartfinale beker op publiek in opgeknapte Goffert

23 januari 2022 11:55

NEC hoopt begin februari in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Go Ahead Eagles weer publiek te kunnen ontvangen in het Goffert-stadion. Op dit moment wordt hard gewerkt om de betonnen tribunes in het stadion te versterken, nadat half oktober een deel van de tribune van het uitvak onder het gewicht van springende supporters was ingestort na de derby tegen Vitesse (0-1). "We gaan er alles aan doen om De Goffert bij de bekerwedstrijd helemaal geopend te krijgen, mits corona dat toelaat", zei algemeen directeur Wilco van Schaik bij ESPN voor de aftrap van de competitiewedstrijd tegen Feyenoord in Nijmegen.

Onderzoek door ingenieursbureau Royal Haskoning wees uit dat de ijzeren bewapening in het beton niet overal op orde was. Volgens de onderzoekers kan NEC weer op een veilige manier in een vol stadion spelen als de tribunes worden versterkt.

De club uit Nijmegen laat momenteel de betonnen tribunes aan de achterkant versterken met honderden metalen strips, met afmetingen van 4, 6 en 8 meter.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore