Voetbal

Van der Werff na ruim zes jaar terug bij PEC Zwolle

21 januari 2022 17:18

Maikel van der Werff keert terug bij PEC Zwolle. De 32-jarige verdediger heeft een contract getekend voor het komende halfjaar bij de formatie van trainer Dick Schreuder. Hij keert daarmee na ruim zes seizoenen terug bij de club. Sinds begin dit jaar was Van der Werff zonder club en trainde hij in Zwolle om zijn conditie op peil te houden.

Van der Werff kwam in januari 2013 bij PEC Zwolle. Na ruim twee jaar vertrok hij naar Vitesse. In 2019 maakte de speler de overstap naar de MLS in de Verenigde Staten om voor FC Cincinnati uit te komen. Daar werkte Van der Werff onder trainers als Ron Jans en Jaap Stam.

"Het voelt goed om terug te zijn in Zwolle", zegt Van der Werff. "Ik heb veel zin om weer wedstrijden te gaan spelen en belangrijk te zijn voor de ploeg. Deze club heeft mij veel moois gebracht en heeft een heel helder doel gesteld voor het restant van de competitie. Daar ga ik mijn bijdrage aan leveren. Op de trainingen en de wedstrijden zie ik fanatisme en een duidelijke speelstijl. We willen er met z’n allen voor zorgen dat deze club in de Eredivisie blijft en daar ga ik mij met het team dan ook voor de volle honderd procent voor inzetten."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore