Voetbal

Trainer Schmidt ziet PSV knokken naar winst

20 januari 2022 21:59

Het was bepaald niet sprankelend, toch keek PSV-trainer Roger Schmidt met enige tevredenheid terug op de bekerontmoeting met Telstar, door de Eindhovenaren met 2-1 gewonnen. "We moesten knokken, zeker na die vroege tegentreffer. Maar het belangrijkste in de beker is toch gewoon dat je wint. En dat hebben we gedaan", sprak de Duitser bij ESPN na de 2-1-zege op de nummer 13 van de eerste divisie.

Schmidt miste een handvol spelers en hield, ook met het oog op de topper tegen Ajax van zondag, Cody Gakpo op de bank. De aanvaller moest er na de rust, bij een 1-1-stand, alsnog in en zag Joey Veerman het winnende doelpunt maken. "Een aantal spelers is niet 100 procent. Het is elke keer een puzzel. We kunnen nu niet in dezelfde opstelling drie wedstrijden op rij spelen", zei Schmidt, die onder meer geen beroep kan doen op basiskrachten als Ibrahim Sangaré (Afrika Cup) en André Ramalho (geblesseerd). Na rust haalde hij Mario Götze en Yorbe Vertessen naar de kant. De Israëliër Eran Zahavi kon voor het eerst sinds november na een knieblessure weer invallen.

"Het is nooit makkelijk tegen een scherpe tegenstander. Telstar deed het goed. Je moet accepteren dat het dan moeilijk gaat en blijven zoeken naar oplossingen. We hebben twee keer gescoord en gewonnen", aldus Schmidt.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore