Voetbal

PSV-trainer Schmidt hamert op 'focus' tegen Telstar

19 januari 2022 14:53

Hoewel de aandacht in Eindhoven vooral naar de topper van zondag tegen Ajax uitgaat, is er donderdag eerst nog een bekerwedstrijd tegen Telstar. Trainer Roger Schmidt zei woensdag te waken voor onderschatting van de tegenstander uit de eerste divisie. "Focus zal een sleutelbegrip zijn", zegt de Duitser, die zijn ploeg afgelopen zondag de Eredivisie zag hervatten met een 1-0-zege bij FC Groningen.

PSV is de koploper in de Eredivisie en in Eindhoven wordt uitgekeken naar het bezoek zondag van Ajax, dat 1 punt achterstand heeft. Maar eerst moet tegen Telstar (18.45 uur) een plaats in de kwartfinales van de KNVB-beker worden bemachtigd. "We zijn enorm gemotiveerd om in dit toernooi te presteren", zegt Schmidt. "We willen de beker winnen. Ik heb er dan ook geen twijfel over dat we er donderdag staan."

Schmidt zal zijn spelers op het hart drukken gefocust te zijn tegen de eerstedivisionist, zegt hij. "Zij hebben niks te verliezen en zullen er alles aan doen om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. Wij moeten daar antwoorden op zien te vinden. Het zijn intensieve weken met veel pittige wedstrijden achter elkaar. Bovendien weet iedereen dat niet alle spelers helemaal topfit zijn. Voor hen is het een uitdaging om tussen de wedstrijden door te herstellen. Een voordeel is dat ze de wedstrijden kunnen gebruiken om de fysieke conditie te verbeteren."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore