Voetbal

AC Milan grijpt door thuisnederlaag naast koppositie in Serie A

17 januari 2022 20:43

AC Milan heeft verzuimd de koppositie over te nemen in de Serie A. De club uit Milaan ging in het eigen San Siro onderuit tegen Spezia (1-2) door een treffer diep in blessuretijd. Milan heeft daardoor 2 punten minder dan stadgenoot en titelverdediger Internazionale. De koploper heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Rafael Leão bracht Milan vlak voor rust op voorsprong, nadat Theo Hernandez vlak daarvoor een strafschop had gemist. De Portugees schoot binnen uit een lange pass, die Martin Erlic van Spezia niet had kunnen onderscheppen. In de tweede helft zorgde Kevin Agudelo voor de gelijkmaker voor Spezia, waar Jeroen Zoet op de bank zat. Hij schoot hard binnen op een voorzet van Daniele Verde.

Het lukte aanvaller Zlatan Ibrahimovic en invallers Olivier Giroud en Ante Rebic niet meer om een tweede treffer voor de thuisclub te maken. Rebic scoorde, maar er was al gefloten voor een overtreding. Doelman Ivan Provedel redde knap op een vrije trap van Ibrahimovic. Aan de andere kant schoof Emmanuel Gyasi in de 96e minuut op aangeven van Viktor Kovalenko de winnende treffer voor Spezia binnen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore