Voetbal

Sampdoria ontslaat trainer na reeks nederlagen

17 januari 2022 11:52

De Italiaanse voetbalclub Sampdoria heeft trainer Roberto D'Aversa na een half jaar ontslagen. De 46-jarige D'Aversa moet vertrekken vanwege de tegenvallende prestaties. De laatste competitiezege van Sampdoria dateert van 10 december.

De club uit Genua verloor de laatste drie wedstrijden en staat met 20 punten uit 22 wedstrijden net boven de degradatiestreep in de Serie A. D'Aversa volgde afgelopen zomer Claudio Ranieri op bij de voormalige Italiaanse topclub.

Sampdoria eindigde vorig seizoen onder Ranieri op de negende plaats in de hoogste Italiaanse competitie. De 70-jarige Italiaan werkt nu in Engeland als trainer van Watford.

D'Aversa kreeg bij Sampdoria de beschikking over onder anderen Mohamed Ihattaren, die door Juventus werd overgenomen van PSV en vervolgens in Genua werd gestald. De 19-jarige Utrechter kreeg echter geen speeltijd bij Sampdoria en besloot in het najaar om te vertrekken uit Italië. Ihattaren traint voorlopig voor zichzelf. FC Utrecht heeft interesse om de aanvallende middenvelder op huurbasis over te nemen van Juventus. De clubleiding van Sampdoria reageerde afgelopen week verbolgen op een interview dat Ihattaren had gegeven in De Telegraaf, waarin hij zei dat niemand bij de club naar hem om had gekeken.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore