Voetbal

Subtopper AZ wint nipt bij nummer 17 Fortuna Sittard

16 januari 2022 18:49 Aangepast: 16 januari 2022 18:49

AZ heeft bij nummer zeventien Fortuna Sittard geen fout gemaakt. De ploeg van trainer Pascal Jansen won met 2-1. Vooral in de eerste helft kreeg Fortuna de betere kansen, maar de Limburgers stuitten op de lat en AZ-keeper Peter Vindahl Jensen.

Met zijn eerste Eredivisie-doelpunt bracht verdediger Sam Beukema na een kwartier de Alkmaarders op voorsprong. De afgelopen zomer van Go Ahead Eagles overgekomen Beukema (23) kopte raak uit een voorzet van Owen Wijndal. Pogingen van Zian Flemming en Mats Seuntjens aan de andere kant waren net niet scherp genoeg. AZ stelde daar weinig tegenover.

De Japanner Yukinari Sugawara vergrootte na een uur spelen de voorsprong. Opgejaagd door Dani de Wit ging Fortuna-verdediger Roel Janssen in de fout, waarna Sugawara de kans benutte. Vlak voor tijd verkleinde Ben Rienstra met een rake schuiver de achterstand. Daarna kreeg Fortuna-aanvaller Tijjani Noslin nog een goede kans, maar hij miste.

AZ nam de vijfde plaats weer over van FC Twente, dat zaterdag met 2-0 van sc Heerenveen won. Fortuna blijft zeventiende met 13 punten.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore