Voetbal

Betis schakelt Sevilla uit na tumultueus duel in twee delen

16 januari 2022 18:03 Aangepast: 16 januari 2022 18:03

Betis heeft zich ten koste van stadgenoot Sevilla geplaatst voor de kwartfinales van de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi. Beide teams moesten zondag terugkomen nadat de derby zaterdag in de 40e minuut was gestaakt. Toen stond het 1-1. Een doelpunt van aanvoerder Sergio Canales besliste het immer beladen duel: 2-1.

Het duel tussen beide ploegen uit Sevilla werd zaterdag stilgelegd nadat Sevilla-middenvelder Joan Jordán op zijn achterhoofd was geraakt door een vanuit het publiek gegooide staaf. Dat gebeurde meteen nadat Nabil Fekir het thuis spelende Betis naast Sevilla had gebracht. Eerder had de Argentijn Papu Gómez de bezoekers op voorsprong gezet. Hoewel onduidelijk bleef hoe groot de schade bij Jordán was, verscheen de middenvelder zondag niet meer aan de aftrap van het restant.

Sevilla had gevraagd de wedstrijd op een later tijdstip uit te spelen, ook al omdat Jordán nu niet beschikbaar was. Betis voerde "logistieke redenen" aan om het duel wel meteen op zondag te hervatten. De club veroordeelde het incident en werkt samen met de politie om de dader te vinden.

Bij Sevilla had Karim Rekik een basisplaats. De oud-PSV'er werd na de 2-1 vervangen door Ivan Romero, een extra aanvaller. De Franse verdediger Jules Koundé raakte met een kopbal nog wel de lat, maar tot een gelijkmaker en verlenging kwam het niet in het lege stadion Estadio Benito Villamarin, waar zaterdag nog 43.000 toeschouwers hadden plaatsgenomen. De Spaanse voetbalbond RFEF besloot bij het restant geen fans toe te laten.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore