Ga naar de inhoud
4-jarige overleden bij ongeluk

Rai Vloet maakt rentree bij Heracles: 'Fysiek en mentaal nu niet zo sterk'

Vloet op de bank tijdens de wedstrijd tegen NEC. Beeld © ANP

Heracles Almelo is met Rai Vloet in de selectie begonnen aan de uitwedstrijd tegen NEC. Vloet viel in de tweede helft in. Hij was half november betrokken bij een verkeersongeluk waarbij een 4-jarig kind om het leven kwam. Hij sloot deze week weer aan bij de selectie van de voetbalclub. Zijn coach Frank Wormuth reageerde voor de camera's op Vloets terugkeer.

Vloet zou onder invloed hebben gereden. Lang was onduidelijk wie achter het stuur zat ten tijde van het ongeluk, maar de politie zei afgelopen week dat het ging om een 26-jarige Almeloër, daarmee doelend op Vloet.

"De rechter komt pas over een half jaar met een oordeel en als Heracles kunnen we die jongen helpen in deze situatie, om zijn leven weer op te pakken", zei trainer Frank Wormuth voor de camera van ESPN over de beslissing om Vloet weer te laten aansluiten. "Moet hij dan tot de zomer in een kamer gaan zitten?"

Wormuth heeft begrip voor mensen die vinden dat Vloet nog niet mag terugkeren op het voetbalveld. Donderdag stelde de Vereniging Verkeersslachtoffers bijvoorbeeld het nieuws met 'een mengeling van verontwaardiging en verbijstering' te hebben vernomen.

Niet zo sterk

"Natuurlijk zijn er in deze wereld verschillende meningen, dat is ook goed", zei Wormuth. "Een kenmerk van een democratie is vrijheid van meningsuiting en die mening moeten we accepteren. Ik begrijp de emoties bij de mensen, maar ik hoor om me heen ook mensen die Heracles begrijpen."

Volgens Wormuth heeft Vloet wel een achterstand. "Fysiek en mentaal is hij niet zo sterk op dit moment. Hij is heel introvert nu, hij heeft ook veel doorgemaakt."