Afrika Cup

Kameroen geeft land eerder vrij op speeldagen Afrika Cup

15 januari 2022 16:50 Aangepast: 15 januari 2022 17:18
Beeld © Pro Shots

De president van Kameroen, Paul Biya, heeft bekendgemaakt dat alle inwoners van zijn land op Afrika Cup-speeldagen eerder vrij zijn. Zo kunnen de Kameroeners live de wedstrijden van hun land en andere landen volgen. Deze editie van het voetbaltoernooi vindt namelijk plaats in Kameroen.

Dat laat Biya weten in een persbericht. Ook schoolgaande kinderen en studenten worden genoemd; zij hoeven op speeldagen slechts van 7.00 uur tot 13.00 uur naar school. Voor werkenden begint de vrije middag om 13.30 uur. Op deze manier hoopt de president een eenheid van zijn land te maken. Te hopen voor de Kameroeners is dat hun land het ook daadwerkelijk ver schopt op het landentoernooi. 

Enkele Eredivisie-ploegen moeten spelers missen door het toernooi. Zo kan PSV niet beschikken over middenvelder Ibrahim Sangaré (Ivoorkust), heeft Ajax Sébastien Haller (Ivoorkust) en André Onana de komende weken niet op het veld lopen en moet AZ het doen zonder Zakaria Aboukhlal (Marokko). Het toernooi duurt nog tot en met zondag 6 februari. Algerije won de laatste editie in 2019.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Marokko naar achtste finales Afrika Cup na goal AZ'er Aboukhlal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore