Ga naar de inhoud
Voetbal

Aubameyang heeft hartafwijking na coronabesmetting

Aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal heeft na een recente coronabesmetting te maken met hartproblemen. Volgens de medische commissie van de Afrikaanse voetbalbond CAF kwamen bij onderzoek hartafwijkingen aan het licht. Datzelfde geldt voor Axel Meyé en Mario Lemina, ploeggenoten van Aubameyang bij Gabon.

De drie internationals misten de eerste groepswedstrijd van hun land op het toernooi om de Afrika Cup in Kameroen, omdat ze positief hadden getest op het coronavirus. Het was de bedoeling dat Aubameyang, Meyé en Lemina voor de tweede groepswedstrijd tegen Ghana zouden terugkeren in de selectie. Volgens de CAF zou medisch onderzoek echter hartafwijkingen aan het licht hebben gebracht bij de Gabonese voetballers.

Aubameyang is de bekendste van de drie. De 32-jarige spits moest enkele weken geleden zijn aanvoerdersband inleveren bij de Engelse club Arsenal, omdat hij niet voor het eerst had verzuimd om te komen trainen. De Gabonees, die eerder voor Borussia Dortmund speelde, wordt nu in verband gebracht met een wintertransfer naar Juventus.

Eerder op vrijdag maakte Bayern München bekend dat bij Alphonso Davies (21) een ontstoken hartspier is geconstateerd. De Canadese vleugelverdediger was recent besmet met het coronavirus. Schaatser Kjeld Nuis (32) had vorig jaar te maken met een ontstoken hartzakje, kort nadat hij zich had laten vaccineren. De tweevoudig olympisch kampioen belandde zelfs in het ziekenhuis.

Bron: ANP