Niet tegen Emmen

Corona nekt Helmond Sport: 'Te weinig spelers beschikbaar'

14 januari 2022 10:10 Aangepast: 14 januari 2022 13:20
Helmond Sport-trainer Wil Boessen Beeld © ANP / Jan den Breejen

Helmond Sport zal vanavond in de Keuken Kampioen Divisie niet aantreden tegen FC Emmen. De Brabantse club is niet in staat een representatief elftal op te stellen om in Drenthe te spelen.

Helmond Sport kampt met zes coronagevallen en zeven geblesseerde spelers.

Aan richtlijnen gehouden

Gisteren verzocht de club aan de KNVB om de wedstrijd uit te stellen, staat in een verklaring op de website van de Helmonders. "Met teleurstelling hebben we kennisgenomen van de negatieve beslissing van het bestuur betaald voetbal op het verzoek tot uitstel."

Helmond Sport zegt er altijd alles aan gedaan te hebben om besmettingen te voorkomen, 'door ons te houden aan de coronarichtlijnen en een strikt testbeleid te hanteren'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

KNVB praat voetbalclubs bij over coronaprotocol

Voorzitter: "Het is niet te doen"

Volgens Philippe van Esch, voorzitter van de club, zijn er vijf spelers besmet met het coronavirus en zit één speler in quarantaine vanwege een besmettingsgeval in zijn omgeving. Daarbij zijn er zeven spelers geblesseerd. Helmond Sport heeft een selectie van 22 spelers, van wie er twee net terugkomen na een besmetting. "In theorie kunnen die wel spelen", zegt Van Esch, "maar geen 90 minuten."

Maar de KNVB is niet gevoelig voor de argumenten van de club om niet te spelen. "Ik heb vanmorgen nog met de directeur van de KNVB gesproken. Maar die zegt dat de regels er niet voor niets zijn."

De bond handelt strikt naar de richtlijnen, zegt Van Esch. "Je kunt een wedstrijd door laten gaan als er zeven spelers op het veld staan. Dat is ook nu het standpunt van de KNVB. Het is natuurlijk alleen niet te doen, van sportieve gelijkheid is geen sprake meer."

"We balen er ontzettend van, de selectie was er klaar voor. Ze hebben afgelopen week nog eens keihard getraind, ook omdat we vorige week jammerlijk verloren van FC Dordrecht. Dat was trouwens ook met een dunne selectie."

Helmond Sport 'verontschuldigt zich voor de ontstane situatie, met name richting FC Emmen'. "We betreuren het zeer dat we door overmacht niet aan onze sportieve plicht kunnen voldoen."

Reactie KNVB

De KNVB heeft kort gereageerd op het besluit van Helmond Sport: "Door de combinatie van positief geteste én geblesseerde spelers voldoet de club niet aan de richtlijn om wedstrijden vanwege corona uit te stellen", staat er in een verklaring. "Hiervoor worden de reglementen gevolgd die zijn opgesteld."

De komende weken wordt besloten wat er met de wedstrijd gebeurt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Clubs uit Keuken Kampioen Divisie wachten af: wel of geen publiek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore