Ga naar de inhoud
lijstduwer 50Plus Rotterdam

Oud-bondscoach Leo Beenhakker op barricaden voor behoud De Kuip

Oud-voetbaltrainer Leo Beenhakker (79) en voormalig Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik (78) zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart in Rotterdam lijstduwer voor 50PLUS. Met hun actie willen ze vooral het signaal afgeven dat stadion De Kuip moet blijven.

50Plus in Rotterdam is fel tegen de bouw van een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord, als onderdeel van het grote stadsvernieuwingsproject Feyenoord City. Rond dat nieuwe stadion moet een nieuw stadsdeel verrijzen met een kleine 4000 woningen. 50PLUS wil dat De Kuip, het huidige onderkomen van de club, wordt verbouwd.

Beenhakker
Lees ook:
Beenhakker bondsridder van KNVB

Ook Beenhakker en Van den Herik zijn tegen het 450 miljoen kostende megaproject Feyenoord City waarvan ook een nieuw stadion deel uit moet gaan maken.

"Feyenoord moet gewoon in de Kuip blijven", zegt Beenhakker tegen RTL Nieuws. "Wij steunen met onze kandidatuur 50Plus in Rotterdam dat tegen de nieuwbouw is", aldus de oud-topcoach met de bijnaam Don Leo.

Voorkeursstemmen

Op de vraag of Beenhakker ook zitting zal nemen in de gemeenteraad als hij met voorkeurstemmen gekozen wordt, is Beenhakker heel duidelijk: “Nee, daar begin ik op mijn leeftijd niet meer aan. Ik wil net als Jorien van den Herik gewoon heel duidelijk maken dat Feyenoord in de Kuip moet blijven."

Beenhakker maakt zich al jaren hard voor behoud van het huidige stadion. "Daar liggen de wortels en daar ligt de historie."

Volgens de oud-topcoach wegen de financiële risico's van nieuwbouw niet op tegen de voordelen die Feyenoord uit een nieuw onderkomen kan halen. "Daarom onze steun met een plekje laag op de lijst van 50Plus die dat ook bepleit."

50PLUS-leider
Lees ook:
50PLUS-leider Den Haan in evaluatie over partijbestuur: 'Gepest en geïntimideerd'

Lange historie

Beenhakker heeft een lange historie bij Feyenoord. Hij trainde er de jeugd in de jaren zeventig en won als coach van het eerste elftal met de club de landstitel in 1999. Van den Herik was van 1984 tot eind 2006 verbonden aan de club, eerst als geldschieter en bestuurder, en vanaf 1992 als voorzitter.

Lijsttrekker Ellen Verkoelen is blij met de steun van het duo en hoopt met de hulp van de voetbalkopstukken dat haar partij "drie tot vier zetels gaat halen" bij de stembusgang. Op dit moment heeft 50Plus één zetel in de Rotterdamse raad.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.