Voetbal

KNVB praat voetbalclubs bij over coronaprotocol

11 januari 2022 11:51

De KNVB praat de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie dinsdagmiddag bij over het coronaprotocol. Naar aanleiding van de hoge aantallen besmettingen waar ook de voetbalclubs mee te maken hebben, heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV (ECV) en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) het initiatief genomen tot dit gesprek.

De organisaties gaan het protocol, dat al geruime tijd van kracht is, nogmaals bespreken met de clubs. Belangrijk aandachtspunt is het handhaven van de 1,5 meter afstand buiten trainingen en wedstrijden om. Zo wordt de voetballers nadrukkelijk gevraagd om niet met elkaar in een auto te reizen. Mogelijk worden de regels op sommige punten aangescherpt of verduidelijkt. De KNVB, ECV en CED willen voorkomen dat net als in onder meer Engeland, Italië en Frankrijk veel wedstrijden moeten worden uitgesteld omdat clubs te weinig spelers hebben.

Ajax en Vitesse moesten vorige week hun trainingskamp in Portugal afbreken vanwege positieve testuitslagen en ook NEC keerde eerder terug uit Spanje. PSV en Feyenoord besloten hun buitenlandse trainingskamp vooraf al te schrappen vanwege coronabesmettingen binnen de selectie.

De Eredivisie wordt komend weekeinde hervat, de Keuken Kampioen Divisie ging afgelopen weekeinde al weer van start. Twee wedstrijden (Excelsior - ADO Den Haag en TOP Oss - Jong AZ) moesten uitgesteld worden vanwege de coronaperikelen. Wedstrijden gaan in principe door als een club minimaal dertien spelers over heeft, van wie in ieder geval één keeper.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore