Voetbal

Feyenoord stuurt Antonucci terug naar FC Volendam

06 januari 2022 10:59

Francesco Antonucci keert terug bij FC Volendam. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie huurt de Belgische middenvelder voor de rest van het seizoen van Feyenoord. De 22-jarige Antonucci kwam in Rotterdam amper aan spelen toe.

Feyenoord legde Antonucci in de zomer van 2020 voor vier jaar vast. De Belg met Italiaanse wortels bleef afgelopen seizoen wel op huurbasis spelen voor Volendam, de club waarbij hij als huurling van AS Monaco was doorgebroken met elf competitiedoelpunten in zijn eerste seizoen. Vorig seizoen maakte Antonucci in 31 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie vier goals.

De middenvelder sloot in de zomer aan bij Feyenoord en kreeg in de voorbereiding de kans van de nieuwe trainer Arne Slot. Hij debuteerde als invaller in de eerste voorrondewedstrijd in de Conference League, maar sindsdien kwam Antonucci niet meer in actie voor de Rotterdamse hoofdmacht. Hij speelde voornamelijk in Feyenoord Onder 21.

Feyenoord laat hem nu terugkeren naar Volendam, om daar meer speeltijd te krijgen. "Dat is precies waar 'Franco' op dit moment het meeste bij gebaat is", zegt technisch directeur Frank Arnesen. De verhuurperiode wordt automatisch met een jaar verlengd als Volendam promoveert naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Wim Jonk staat in de Keuken Kampioen Divisie bovenaan.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore