Na ernstige ziekte

Oud-Feyenoorder Gyan (43) overleden

29 december 2021 16:48 Aangepast: 29 december 2021 16:55

Voormalig Feyenoorder Christian Gyan is op 43-jarige leeftijd overleden. De Ghanees was al ongeneeslijk ziek.

"Rust zacht mijn vriend, je hebt hard gevochten. Mijn medeleven gaat uit naar Anita en de kinderen", schreef voormalig ploeggenoot Bonaventure Kalou op sociale media.

Gyan stond vanaf 1997 tot 2007 onder contract bij Feyenoord. Hij won in 2002 met de club de UEFA Cup en groeide in Rotterdam uit tot een publiekslieveling.

Feyenoord haalde Gyan in de jaren 90 vanuit Ghana naar Nederland. Na een verhuurperiode bij stadgenoot Excelsior beleefde de verdediger bij Feyenoord een succesvolle periode. In 1999 won hij met de Rotterdammers de landstitel.

Hoop

Begin deze maand sprak Gyan op Facebook nog de hoop uit te kunnen genezen. "Goedenavond, mijn vrienden, er circuleert nieuws over mijn huidige situatie zonder mijn toestemming. Ik ben hier echter om aan te kondigen dat, zoals jullie allemaal weten, ik al een tijdje ziek ben. Maar ik voel me goed en ik ga niet dood!", schreef hij vier weken geleden.

"Dus alsjeblieft, er is geen reden tot paniek. Ik heb respect voor de doktoren, maar jullie kennen me allemaal: ik ben een gelovige man. Daarom geloof ik dat de dingen beter zullen worden. Wat onmogelijk is vanuit een menselijk perspectief, is mogelijk bij God. Dus alsjeblieft, bid voor me dat ik beter word. Bedankt allemaal, mijn vrienden."

Feyenoord heeft nog niet gereageerd op het overlijden van Gyan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore