Voetbal

Nieuwe aanklacht van verkrachting tegen City-speler Mendy

22 december 2021 13:31

Tegen de Franse voetballer Benjamin Mendy is een nieuwe aanklacht van verkrachting ingediend. Dat hoorde de speler van Manchester City toen hij woensdag werd voorgeleid voor een rechtbank in het Engelse Chester. Mendy zit al sinds augustus in voorlopige hechtenis en wordt nu zeven keer aangeklaagd wegens verkrachting en een keer wegens aanranding.

De feiten dateren van een periode tussen oktober 2020 en augustus van dit jaar, net voor hij werd aangehouden. De rechtbank stelde woensdag de behandeling van de zaak, die gepland stond voor 24 januari, voor onbepaalde tijd uit. Tegelijk met Mendy verscheen ook een andere man, Louis Saha Matturie, voor de rechtbank van Chester. De band tussen hem en Mendy bleef onduidelijk, maar ook hij wordt verdacht van verkrachtingen en aanranding.

Mendy werd met Frankrijk in 2018 wereldkampioen. Hij werd het jaar ervoor al door Manchester City voor zo'n 60 miljoen euro overgenomen van AS Monaco. De 27-jarige verdediger heeft nog een contract voor anderhalf jaar bij City.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore